My Privilege Login
HIT CORPORATE | Med največjimi v Evropi
Prenovljena planiška Kavka sprejela prve goste

Kranjska Gora, 29. 11. 2017 – V Planici po zaključeni prenovi vrata odpira objekt Kavka, ki ga upravlja družba Hit Alpinea. Na povabilo ministra za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravka Počivalška so v Nordijskem centru Planica danes pripravili vse potrebno za celodnevno delovno srečanje s hrvaškim ministrom za turizem, Garijem Cappellijem.

V Nordijskem centru Planica je Zavod za šport Republike Slovenije Planica zaključil s celovito prenovo gostinskega objekta Kavka. Ob novem pročelju in podpornem zidu so v objektu prenovljene tudi vse napeljave in inštalacije, urejeno je ogrevanje na toplotno črpalko, nova so tudi okna ter oprema, vključno s kuhinjo. »Kot zanimivost lahko povem, da predor, ki teče pod letalnico in se uporablja za
komunikacijo in tehnične službe med tekmami, sedaj poteka tudi pod Kavko na severno stran prizorišča
,« je povedal Jure Žerjav, vodja Nordijskega centra Planica.

»V sodelovanju z Nordijskim centrom Planica smo letos izpeljali že več zanimivih dogodkov, med katerimi izstopajo Dnevi slovenskega turizma. Po dobrih izkušnjah z izvajanjem gostinskih storitev in v pričakovanju velikih mednarodnih športnih dogodkov, smo glede upravljanja objekta Kavka dogovorili tudi nadaljnje sodelovanje. Družba Hit Alpinea bo tako poslovanje gostinskega objekta nadaljevala tudi v prihodnjih petih letih,« je dodal Fedja Pobegajlo, direktor družbe Hit Alpinea.

Gostišče Kavka bo do božiča poslovalo ob koncih tedna, od božičnih praznikov do konca zimske sezone pa vse dni, med 10. in 16. uro. V ponudbi pa so ohranili tradicionalne lokalne jedi, ki so jih gostje lepo sprejeli, kot so domače hladne in tople jedi (ajdovi žganci s kislim mlekom, goveji golaž s polento, kranjska klobasa, kislo zelje, pražen krompir), jedi na žlico in okusne sladice (ajdovi krapi, jabolčni zavitek, sirovi štruklji z medom).

Več informacij
: Aljoša Sodja, m 041 347 629, aljosa.sodja(at)hit-alpinea.si

NAZAJ NA-