My Privilege Login
HIT CORPORATE | Med največjimi v Evropi
Janez Mlakar imenovan za novega predsednika uprave družbe Hit

Nova Gorica, 9. marec 2017 – Nadzorni svet družbe Hit je na včerajšnji 57. redni seji za novega predsednika uprave imenoval Janeza Mlakarja.

Upravo družbe bosta ob predsedniku uprave in delavskemu direktorju Marjanu Zaharju sestavljala še Zvonko Šuler in Tevž Korent. Petletni mandat predsednika uprave družbe Hit bo Janez Mlakar nastopil predvidoma v začetku aprila 2017.

Na včerajšnji seji nadzornega sveta družbe Hit so se predstavile tri finalne ekipe kandidatov za predsednika in člane uprave družbe Hit. Predstavitve so temeljile na argumentaciji vizije vodenja in razvoja družbe Hit v prihodnosti. Po zaključku predstavitev ekip so si člani nadzornega sveta družbe Hit vzeli čas za odločanje, nato pa po skupaj desetih urah seje sporočili, da so soglasno za novega predsednika družbe Hit imenovali Janeza Mlakarja.

»Zadovoljni smo, da smo zaključili obsežen postopek izbire novega predsednika uprave družbe Hit. Nadzorni svet je po predstavitvah vizije dela, pogleda na razvoj družbe Hit v prihodnosti in na podlagi ocen posameznih kompetenc kot najprimernejšega kandidata za predsednika uprave družbe Hit izbral Janeza Mlakarja,« je po zaključku seje povedal Marino Furlan, predsednik nadzornega sveta družbe Hit.

Levo Marino Furlan, desno Janez Mlakar

Novoimenovani predsednik uprave družbe Hit, Janez Mlakar, je izrazil veliko mero zadovoljstva ob izkazanem zaupanju nadzornikov in soglasnem imenovanju ter povedal, da bo eden glavnih izzivov nove uprave družbe »povezan predvsem z iskanjem učinkovitih rešitev za to, da bo Hit ponovno postal generator razvoja slovenskega igralništva, turizma in zabave, s poudarkom na novih tehnologijah in kakovostnih storitvah. Pri tem pa želimo razširiti zavedanje, da napredek in razvoj nista domena le vodstva, temveč vseh zaposlenih v družbi.«

Za člana uprave sta bila potrjena še dosedanji predsednik uprave Zvonko Šuler in Tevž Korent, ki ga odlikuje širok spekter znanj in izkušenj na področju vodenja, prodaje in marketinga. Nova uprava družbe bo z delom pričela predvidoma v začetku aprila 2017.


Janez Mlakar je univerzitetni diplomirani ekonomist Ekonomsko-poslovne fakultete v Mariboru. Poslovno vodstveno pot je začel leta 1995 kot direktor družbe Leykam tiskarna, d. o. o. iz Hoč, v 100% lasti avstrijskega medijskega in tiskarskega koncerna Leykam medien AG iz Graza. Po osmih letih se je preselil v hotelsko-turistično in zdraviliško dejavnost, kjer je kot predsednik uprave Terme Dobrna, d. d. družbo vodil pet let.

Bogate izkušnje z vodenjem srednjih in velikih podjetij si je nabiral tudi v Steklarni Hrastnik, v skupini Krater kot predsednik uprave in izvršni direktor, nazadnje pa je kot generalni direktor vodil družbo Papir Servis.

Posebno pozornost namenja odgovornosti, profesionalnosti, timskemu delu in komunikaciji.


Lavra Peršolja, Kabinet uprave, m 031 336 814, lavra.persolja(at)hit.si

NAZAJ NA-