My Privilege Login
HIT CORPORATE | Med največjimi v Evropi
Ob zaključku leta 2017, nekaj zanimivosti ...

V letošnjem letu smo v družbi Hit na igralnih avtomatih izplačali za več kot 66 mio EUR dobitkov, višjih od 1000 evrov.

Skupno je v Hitovih sedmih igralnicah (Park, Perla, Drive-in na Goriškem, Aurora v Kobaridu, Korona v Kranjski Gori, Fontana v Rogaški Slatini in Mond v Šentilju) in igralnem salonu Larix v Kranjski Gori nameščenih 3200 igralnih naprav in 192 igralnih miz.

Med letošnjimi dobitki izstopajo:
- jackpot dobitek na igralnih avtomatih v igralniško-zabaviščnem centru Perla v Novi Gorici višini 223.411,64 EUR, 9. 5. 2017 >>
Srečna kombinacija se je v torek, 9. 5. 2017, malo pred polnočjo izpisala na igralnem avtomatu z motivom SuperSevens. Dobitnik, obiskovalec iz okolice Verone (Italija), je bil nad vrtoglavim zneskom izredno presenečen. Povedal je, da tako visokega izplačila - progresivnega dobitka, ni pričakoval. Progresivni dobitki so navadni višji, saj so ti predstavljajo skupni »nagradni sklad« medsebojno povezanih igralnih avtomatov.

- jackpot dobitek na igralnih avtomatih v igralniško-zabaviščnem centru Korona v Kranjski Gori v višini 192.602,56 EUR, 28. 8. 2017 >>
Avstrijska gostja igralnice Korona je v družbi svoje sestre priigrala dobitek v vrednosti 192.602,56 € in nam zaupala, da si bosta s sestro privoščili skupne počitnice in obdarovali svoje nečake.

- jackpot dobitek na igralnih avtomatih v igralniško-zabaviščnem centru Perla v Novi Gorici višini 158.400,00 EUR, 25. 5. 2017 >>
V Perli je igralcem na voljo kar 979 igralnih naprav. Stave na njih se pričnejo pri enem centu in sežejo vse do 600 evrov v priveju igralnih avtomatov. Enega izmed 31 avtomatov v Perlinem priveju si je na letošnji dan mladosti izbral tudi italijanski gost iz dežele Lacij (Lazio), »sibirska nevihta« (tema izbranega avtomata) pa mu je prinesla 158.400,00 €.


Februarja letos je Perla gostila enega osrednjih live Texas Hold'em turnirskih dogodkov na poker sceni v Evropi. Ta je izstopal tako po številu udeležencev, kot po skupnem nagradnem skladu, ki je bil za Slovenijo rekorden. Na turnirju so zbrali 1659 vpisov, nagradni sklad pa se je povzpel na 1.061.760 evrov. Zmagal je Italijan Marco Iodice, ki je domov odnesel 210.000 evrov, najbolje uvrščeni Slovenec, Nikola Čokeša, pa si je z 4. mestom prislužil 95.000 evrov. V septembru pa je Nova Gorica gostila evropsko prvenstvo DealerEM, kjer so se v igri poker pomerili zaposleni iz igralnic vse Evrope, zmagal pa je Slovenec Jan Kurinčič. V Hitu pa že potekajo priprave na nov veliki turnir v pokru, ki bo v februarju 2018 z milijonskim zagotovljenim skladom v Novo Gorico pritegnil igralce iz vse Evrope.

V Perlinem konferenčnem centru je letos potekalo 93 večjih konferenc in srečanj, ki se jih je udeležilo več kot 5000 gostov. Največja organizirana turistična skupina, ki je obiskala Novo Gorico, so madžarski turisti, ki so v juliju s posebnim vlakom prišli pokloniti spominom na prvo svetovno vojno. Zbralo se jih je več kot tristo.

Zanimiv je tudi podatek o narodnosti gostov, ki so bivali v Hitovih hotelih na Goriškem, prišli so namreč kar iz 47 različnih držav, med njimi recimo tudi Avstralci, Japonci, Južnoafričani, Korejci, Kanadčani, Novozelandci, Američani ... Uspešna so bila tudi Hitova prizadevanja, da Novo Gorico postavi za izhodišče za spoznavanje Slovenije. Za večdnevno bivanje in programom izletov po Sloveniji so tako prepričali Izraelce (tedenski serial od junija do oktobra), zanimiva pa je bila tudi skupina kitajskih novinarjev in turističnih operaterjev, ki je Slovenijo obiskala konec oktobra.

Hit je na Goriškem gostil tudi kondicijske priprave slovenske moške smučarske reprezentance, hotel Sabotin v Solkanu pa prav tako služil kot »bazni kamp« ekipi izraelskih mladih plavalcev iz kluba HAPOEL iz Jeruzalema, v Perli je bivala nogometna ekipa grškega kluba Panionios Atene, v avgustu pa sta hotel Lipa in Športni center Hit gostila športne priprave azerbajdžanske ženske članske odbojkarske reprezentance. November je bil nogometno obarvan: v Perli sta bivali ženska nogometna reprezentanca iz Ferskih otokov in slovenski reprezentanti U21, v hotelu Park pa nogometna ekipa Črne gore U 21. Vse večje odzivnost športnih ekip na Hitove tržne aktivnosti za športne priprave na Goriškem potrjujejo, da je potencial te destinacije za razvoj športnega in tudi konferenčnega turizma zelo velik.

Družba Hit je tudi v letu 2017 izpolnila program čarterskih povezav z jugom Italije, zadnja leta iz Neaplja in Palerma na brniško letališče prihajata ta konec tedna. Gostje se bodo od tam po vnaprej izbranem aranžmaju usmerili v Novo Gorico oz. Kranjsko Goro.

Družba Hit je tudi v letu 2017 izpolnila program čarterskih povezav z jugom Italije, zadnja leta iz Neaplja in Palerma na brniško letališče prihajata ta konec tedna. Gostje pa se bodo od tam po vnaprej izbranem aranžmaju usmerili v Novo Gorico oz. Kranjsko Goro.

V pričakovanju silvestrovanj, ko se navadno zbere največ gostov, lahko glede zasedenosti hotelskih kapacitet v letošnjem letu izpostavimo 30. april, ko so v 7 Hitovih hotelih ustvarili kar 1124 nočitev. Lani so v Hitovih igralniško–zabaviščnih centrih na silvestrovo zabeležili več kot 8000 obiskovalcev. Spomnimo še, da se bo največja digitalna voščilnica na pročelju hotela Perla na silvestrovo po polnočnem odštevanju spremenila v varen digitalni ognjemet.

NAZAJ NA-