My Privilege Login
HIT CORPORATE | Med največjimi v Evropi
V družbi Hit sprejet dogovor o božičnici in drugih stimulacijah za zaposlene

Nova Gorica, 20. december 2017 – V družbi Hit so se s socialnimi partnerji danes dogovorili o višini letošnje božičnice in nekaterih drugih stimulacij za zaposlene za poslovno leto 2018.

Družba izkazuje stabilno poslovanje, december pa tradicionalno velja za najzahtevnejši mesec v letu.

Vodstvo družbe Hit in socialni parterji so se danes dogovorili in uskladili višino božičnice, katere izplačilo v letošnjem letu nikoli ni bilo pod vprašanjem. Vrednost božičnice za leto 2017 v družbi Hit znaša 425 EUR bruto na zaposlenega. Izplačana bo v petek, 22. 12. 2017, in sicer vsem, ki so bili na dan 1. 12. 2017 v družbi zaposleni več kot šest mesecev.

V Hitu pri podajanju ocen o letošnjem poslovnem letu ostajajo optimistični, a previdni. V enajstih mesecih letošnjega poslovnega leta je družba Hit ustvarila za 158,2 mio EUR bruto realizacije, od tega 134,5 mio EUR z igrami na srečo. Dosedanji obisk igralnic je za dobre 3 odstotke manjši od lanskega, v Hitovih hotelih pa so ustvarili 208.000 nočitev, s čimer so že presegli letni plan. Družba je v letošnjem letu že plačala več kot 40 mio EUR igralniških dajatev (davka od iger na srečo in koncesijskih dajatev).

Na izkupiček poslovnega leta bo v veliki meri vplival prav zaključek meseca decembra, ki tradicionalno velja za najbolj zahtevnega v letu.


Lavra Peršolja Jakončič, Kabinet uprave, Hit, d. d., lavra.persolja.jakoncic(at)hit.si, m 031 336 814

NAZAJ NA-