My Privilege Login
Destinacija Kranjska Gora

Kranjska Gora slovi kot celoletno zabaviščno, športno in rekreacijsko središče v naročju Julijskih Alp. Slikovit kraj leži v neposredni bližini tromeje med Slovenijo, Avstrijo in Italijo.

Zgornjesavska dolina je že od antike poznana kot edinstveno klimatsko zdravilišče, zahvaljujoč nadmorski višini (810 m n.v.), gorskemu zraku ter številnim sončnim dnem.

Kranjska Gora leži v osrčju Julijskih Alp, pa je vseeno zelo lahko dostopna. V njeni neposredni bližini so kar tri letališča (Ljubljana, Celovec in Trst), najbolj odročno med njimi pa je od Kranjske Gore oddaljeno le uro in pol vožnje z osebnim avtomobilom.

V Kranjski Gori ima vsak letni čas edinstven obraz in čar, s katerima privablja obiskovalce od blizu in daleč.

Pomlad, poletje in jesen
Poleti postane Kranjska Gora s svojim barvitim dogajanjem odlično izhodišče za različna športna in adrenalinska doživetja ali pa le za prijetno druženje in oddih.
Od tu se lahko odpravite na čudovite sprehode po izjemnih alpskih gozdovih in okoliških gorah, med katerimi je tudi Triglav, najvišji slovenski vrh. Celoten splet gorskih pešpoti znaša skoraj 150km, s skoraj 200 km označenihin urejenih kolesarskih poti namenjenih tudi ljubiteljem rolanja.
Po okoliških gozdovih, hribih in gorah se lahko skupaj z vodičem odpravite na fotolov – fotografiranje živali alpskega sveta – ter s spoštljivim odnosom do narave in živali ustvarite edinstvene posnetke živali v njihovem naravnem okolju.
Odpravite se lahko tudi na ribolov po okoliških rekah in številnih potokih, kjer domuje znana soška postrv.

Kranjska Gora ne pozablja niti na ljubitelje golfa. Urejeno igrišče za golf (zaenkrat) zajema 6 igralnih polj, udarjališče ter vadišče (driving range in putting green), v nadaljevanju pa predvidevajo še 9 lukenj. Ljubitelji konj in ježe pa se lahko vpišejo na jahalne tečaje v lokalni šoli jahanja, kjer organizirajo tudi izlete v sedlu po okoliških gozdovih. To je idealen kraj za športne navdušence, saj lahko izbirajo med številnimi možnostmi za aktivno preživljanje prostega časa. Na voljo so jim:
- vodni svet Aqua Larix in wellness center Vita v hotelu Ramada Resort Kranjska Gora, bazen v sprostitvenem centru hotela Kompas, center lepote Špik, Alpski wellness ter Svet vode in savn v hotelu Špik
- igrišča za odbojko na mivki in mali nogomet
- skvoš
- fun bike park za adrenalinske kolesarje, ki nudi spust čez skakalnice, gugalnice in druge ovire
- teniška igrišča v Kranjski Gori in okolici

Otroci lahko odkrivajo čarobne kotičke v Kekčevi deželi, Škratovi deželi ali na izletu po poteh triglavskih pravljic. Najmlajše pričakujeta z nepozabnimi izkušnjami poletno sankališče Besna Pehta ter poletni tobogan Bedančava drča.
Kranjska Gora ni poznana zgolj kot športna in počitniška destinacija, temveč nudi tudi številne zabavne prireditve na različnih prizoriščih, tudi na prostem, poleti in pozimi.
Poleg športa ima tudi kongresni turizem že dolgo tradicijo.
S svojo pestro in raznoliko ponudbo je Kranjska Gora tudi odlična destinacija za kondicijske treninge in druge športne priprave.

Zima
Kranjska Gora je v svetu poznana po mednarodnih športnih prireditvah, kot sta svetovni pokal v alpskem smučanju Pokal Vitranc ter svetovni pokal v smučarskih skokih v Planici. To sta samo dva dogodka med številnimi prireditvami, ki tekom celotnega leta vnašajo popestritev v družbeno dogajanje tega alpskega dragulja.
Jedro zimske ponudbe v Kranjski Gori so raznovrstna smučišča, ki so prilagojena tako potrebam začetnikov kot željam izkušenih smučarjev ter deskarjev. Žičnice in smučarske proge se razprostirajo od Kranjske Gore vse do Planice med 800 in 1.215 metri nadmorske višine.

Smučarji in deskarji lahko uživajo na zasneženih smučiščih, ki so med seboj povezana s sistemom 5 sedežnic in 13 vlečnic. Za ljubitelje teka na smučeh je označenih kar 40 km tekaških prog, medtem ko imajo ljubitelji drsanja na ledu posebej pripravljeno drsališče. Nepozabna doživetja predstavljajo tako plezanje po ledenih slapovih, dnevni in nočni pohodi po zasneženih planjavah s krpljami, kakor tudi panoramska vožnja s sanmi, ki jih vlečejo jeleni po pravljični zasneženi pokrajini.
Za tiste, ki se želijo naučiti smučanja ali zgolj izpopolniti lasten stil, so tu smučarske šole, ki v okolici Kranjske Gore ponujajo storitve visoko usposobljenih smučarskih učiteljev ter izposojo celotne smučarske opreme. Otrokom je namenjeno posebej prilagojeno smučišče, ki s pomočjo otroškega dvigala in animiranih prog omogoča otrokom prve korake na smučeh.

NAZAJ NA-