My Privilege Login
Destinacija Kobarid – Bovec

V zgornjem toku najlepše evropske reke, kjer se živahno pretakajo smaragdne vode reke Soče, se v odprti bovški kotlini, na nadmorski višini 482 m, obdano z vršaci Julijskih Alp, nahaja turistično mesto Bovec.

Pokrajina velja za edinstven športni raj, saj tukaj šport predstavlja način življenja, poleti na reki Soči, z igranjem tenisa, jahanjem, kolesarjenjem in tekom po okoliških gorskih kolesarskih in tekaških stezah, pozimi pa s smuko po slemenih bližnjih gora. Na Soči se lahko preizkusite v številnih adrenalinskih športih: kajak, kanu, rafting, hydrospeed in canyoning. Ljubitelji gorskega pohodništva se lahko povzpnejo na najlepše in najvišje vrhove slovenskih gora ali pa se sprehodijo po manj zahtevnih stezah, kjer se bodo naužili neokrnjenih naravnih lepot. Reka Soča ponuja številne kotičke, kjer se lahko ribiči z vsega sveta preizkusijo v ribolovu na soško postrv.

Povsem nov adut predstavlja v Posočju nedavno prenovljeno in povečano igrišče za golf, ki je bilo zasnovano tako, da ohranja vse izjemne značilnosti naravnega okolja. Igrišče za golf Hit Holidays Golf Club v Bovcu velja s svojimi devetimi igralnimi polji za eno izmed najlepših igrišč med Alpami in Jadranom.

Priznano smučišče Kanin je bilo v smučarski sezoni 2009/2010 združeno s pomočjo dveh vzpenjač in nove smučarske proge z italijanskim smučarskim centrom Sella Nevea (Na Žlebeh). Smučarska sezona na skupno 30 km prog in 70 ha površin, traja od decembra do prvomajskih praznikov. Smučišče na slovenski strani hriba odlikujejo sončna lega ter razgledi v osrčje Alp in do morja.
Najdaljša proga je 5 km dolg spust s Sedla do doline, z višinsko razliko 1.200 m.
Smučarske proge se začnejo na 2.300 m nadmorske višine na slovenski strani in se zaključijo na višini 1.140 m v Italiji.

Znamenitosti:
Botanični vrt Juliana v Trenti: največja zakladnica alpskega rastlinja v Sloveniji
Mlinarica: hudourni potok, katerega soteska se pred sotočjem s Sočo zoži v edinstvena korita
Informacijsko središče Triglavskega narodnega parka Na Logu v Trenti: prikaz naravnih posebnosti parka in bogate etnološke dediščine Trente Kugyjev spomenik: spomenik alpinistu, odkritelju Julijskih Alp
Izvir Soče v Trenti Trdnjava Kluže iz 15. stoletja Slap Boka: najmogočnejši v Posočju in drugi največji slap v Sloveniji
Kobariški muzej: bogata zbirka o kraju in 1. svetovni vojni, leta 1993 razglašen za evropski muzej leta
Najvišja gorska cesta do Mangartskega sedla (2.070 m)

NAZAJ NA-