My Privilege Login
Ko se v pokru pomerijo profesionalci ...

Nova Gorica, 1. september 2017 – Slovenija bo v naslednjem tednu gostila evropsko prvenstvo igralniških delavcev v pokru. Tekmovanje DealerEM letos gosti družba Hit, potekalo pa bo v novogoriški Perli. Na njem bodo sodelovali udeleženci iz 18 evropskih držav, med njimi tudi Slovenka Andreja Batagelj, ki je na lanskem evropskem prvenstvu v Estoniji osvojila tretje mesto.

Zaposleni v igralnicah po vsej Evropi se bodo v naslednjem tednu pomerili v pokru, in sicer v turnirski različici Texas Hold'em. Slovenijo bo na tekmovanju zastopalo kar 25 igralniških delavcev, ki so zaposleni v družbi Hit. Med njimi je tudi Andreja Batagelj, krupjejka iz Hitovega igralniško-zabaviščnega centra Park, ki je na lanskem tekmovanju v pokru odlično odrezala in zasedla tretje mesto.

Družba Hit evropsko prvenstvo igralniških delavcev v pokru gostji tretjič, nazadnje je tekmovanje DealerEM potekalo v Novi Gorici pred desetimi leti, pred tem pa še leta 2000. »Letos je na nas, da se izkažemo in dokažemo, da smo top v vsem kar imamo in znamo ponuditi našim igralcem in gostom. Zelo si želim, da bi mi tudi na domačem prvenstvu uspelo dobro igrati. In zakaj ne – ponovno tudi na finalni mizi,« pravi Andreja Batagelj.

Udeleženci, zaposleni na različnih delovnih mestih v igralnicah po vsej Evropi, se bodo v Novi Gorici pričeli zbirati v ponedeljek, 4. septembra, ko jim bodo v igralniško-zabaviščnem centru Perla v večernih urah pripravili tudi uradni sprejem in uvodni turnir v pokru za ogrevanje. Na prvenstvu DealerEM pričakujejo blizu 200 tekmovalcev iz 18 evropskih držav,  ki se bodo na glavnem turnirju merili v torek in sredo, ob glavnem turnirju pa so organizatorji pripravili pester program vzporednih turnirjev in druge zanimive vsebine.

Miro Karlaš, vodja Perlinega salona za poker pravi, da je prvenstvo DealerEM več kot le tekmovanje: »Je igra pokra z vsem, kar ta prinese s sabo - zabavo, adrenalin, pozitivno energijo. Na prvenstvu, ki poteka že več kot dvajset let, se s kolegi iz vse Evrope radi srečujemo in izmenjujemo izkušnje. Hkrati pa je to priložnost, da v družabnem vzdušju gostom predstavimo Hitove igralniško-zabaviščne centre, naše delo in turistični utrip tudi zunaj Hitovih enot.«

Na razplet letošnjega evropskega prvenstva igralniških delavcev v pokru bo potrebno počakati do četrtka, 7. septembra, ko se bodo v večernih urah za finalno mizo v Perlini Areni pomerilo 9 najboljših. Ob podelitvi nagrad pa bo znano tudi, kdo bo gostitelj prvenstva DealerEM v letu 2018.


Več informacij in akreditacije za novinarsko spremljanje dogodka:
Lavra Peršolja Jakončič, Kabinet uprave, m 031 336 814, lavra.persolja.jakoncic(at)hit.si

NAZAJ NA-