My Privilege Login
Kamp Špik v prvem letu delovanja obiskali gostje iz več kot 30 držav

V Kampu Špik so prvo leto delovanja zakrožili s posodobitvami in novostmi za še udobnejše bivanje gostov.

V Kampu Špik so prvo leto delovanja zakrožili s posodobitvami in novostmi za še udobnejše bivanje gostov. »Veseli smo, da smo še pred vrhuncem letošnje poletne sezone zaključili še drugo fazo obnove. Med drugim smo povsem prenovili najstarejši objekt v kampu, kjer je bila manjša trgovina, le redki pa se še spomnijo, da je prav v tem objektu delovala osnovna šola,« pravi Rado Urevc, vodja Kampa Špik v Gozdu Martuljku. Trgovina oz. mini market Jezerci je zdaj še prostornejši, bolje založen in stalno odprt, tudi zunanjim strankam. V objektu pa je gostom kampa na voljo nov sanitarni blok in kemično stranišče.

V kampu deluje tudi nova klubska hiša, v kateri je gostinski objekt Bivak bar, ki služi skupnemu druženju ob spremljanju prenosov športnih in drugih dogodkov na velikem ekranu. V mesecu juliju in avgustu ob petkovih večerih na terasi bara potekajo tudi tematska predavanja z video predstavitvami. Od ponedeljka do sobote pa za goste kampa organizirajo tudi vodene aktivnosti: od različnih pohodov in kolesarskih tur do večernega sprehoda z baklami.

Trenutno se v kampu dnevno nahaja okoli 200 gostov. Ker je poletna sezona na višku, obisk dnevno narašča. »Presegli smo obisk, ki smo ga beležili v lanskem letu ob tem času, ponosni pa smo, da smo v prvem letu delovanja ustvarili več kot 13.500 nočitev gostov, ki so k nam prišli iz več kot 30 različnih držav sveta: od Turčije do Finske in celo iz ZDA,« razlaga Rado Urevc. Po strukturi gostov prednjačijo Nemci (27 % nočitev), sledijo jim Slovenci (22 % nočitev), nato pa se zvrstijo Čehi, Nizozemci, Belgijci, Poljaki, Italijani …

Več:
Lavra Peršolja Jakončič, Kabinet uprave, Hit, d. d., lavra.persolja.jakoncic(at)hit.si, m 031 336 814
Rado Urevc, vodja Kampa Špik, rado.urevc(at)camp-spik.com, m 051 634 466

NAZAJ NA-