My Privilege Login
Prihod vlaka "Soča Expressz" s 500 madžarskimi turisti

Napovedujemo prihod večje organizirane skupine turistov iz Madžarske, ki bodo v nedeljo, 16. julija, prispeli na železniško postajo v Novo Gorico.

Napovedujemo prihod večje organizirane skupine turistov iz Madžarske, ki bodo v nedeljo, 16. julija, predvidoma ob 19.40 s posebno vlak-kompozicijo prispeli na železniško postajo v Novo Gorico (Kolodvorska pot 8). Še pred tem bo ob 17. uri na avstro-ogrskem vojaškem pokopališču na Modrejcah pri Mostu na Soči potekala krajša spominska prireditev katere častna pokrovitelja bosta predsednik Državnega zbora Slovenije, dr. Milan Brglez in predsednik Državnega zbora Madžarske, dr. László Kövér.  

Gre za raznoliko skupino turistov z okoli 500 udeleženci, ki jih povezuje skupna želja po spoznavanju dediščine prve svetovne vojne. Potovanje predstavlja neke vrste poklon prednikom, ki so sodelovali v bojih na Soški fronti. Potovanje organizira madžarska turistična agencija MAV Nosztalgia Kft, kot partnerja že tretje leto sodelujeta družba Hit in Fundacija Poti miru v Posočju.

Madžarski turisti, ki jih bodo spremljali tudi poznavalci zgodovine prve svetovne vojne, se bodo na Goriškem zadržali do četrtka, 20. julija. Nastanjeni bodo v štirih Hitovih hotelih: Park, Perla, Lipa in Sabotin, kjer bodo skupaj ustvarili za več kot 2000 nočitev. Gre za zanimiv projekt, ki povezuje številne turistične akterje na destinaciji, izpolnjuje cilje daljšega bivanja gostov in pomembno prispeva k višanju zasedenosti Hitovih hotelskih kapacitet med tednom. V juliju med drugim v Hitu napovedujejo prihode organizirane skupine turistov iz Izraela in nogometne ekipe Panionios FC iz Aten, ki se bodo na destinaciji prav tako zadržali več dni.   

Gostje iz Madžarske bodo razdeljeni v različne skupine, ki se bodo v dveh dneh izmenjevale na ogledih posameznih znamenitosti in muzejev. Goriški del itinerarja se bo pričel na Cerju in nadaljeval z ogledi Martinščine, muzeja na prostem na Debeli Griži, kostnice v Sredipolju ter Gradišča ob Soči. Na Tolminskem in Kobariškem bodo obiskali muzej prve svetovne vojne v Kobaridu, trdnjavo Kluže in muzej na prostem na Kolovratu. Tretji dan bo namenjen fakultativnemu izletu po individualni izbiri (Javorca, Brda, Postojnska jama in Predjamski grad, Portorož, Tržič in Palmanova). Na pot z vlakom proti domu se bodo gostje odpravili v četrtek ob 10.45 z železniške postaje v Novi Gorici.

Več:
Lavra Peršolja Jakončič, Kabinet uprave, Hit, d. d., lavra.persolja.jakoncic(at)hit.si, m 031 336 814

NAZAJ NA-