My Privilege Login
Med Slovenci je kultura kampiranja vedno bolj razširjena

Gozd Martuljek, 2. junij 2017 – V Kampu Špik v Gozdu Martuljku se danes pričenja že četrto srečanje slovenskih kampistov, ki ga organizira Freedom Center iz Celja.

Koncept skupnega kampiranja lastnikov lahkih šotorskih camp-let prikolic, ki predstavljajo nadgradnjo nekoč izjemno priljubljene »brako« prikolice, prerašča slovenske meje in postaja priljubljena oblika druženja tudi v širšem evropskem prostoru.

Camp Špik

Sproščeno druženje v naravi in lepih slovenskih kampih, odkrivanje manj znanih kotičkov naše dežele, adrenalin, zabava, piknik, skupinske igre, taborni ogenj, ples, otroške delavnice, to so le nekateri izmed razlogov, ki bodo ta konec tedna v Kamp Špik in Gozd Martuljek pritegnili številne ljubitelje kampiranja. "Gre za največjo družino kampistov pri nas, ki se že četrto leto zapored srečuje na skupnem dogodku ob začetku poletne sezone. Vsako leto nas je več, kar potrjuje, da je sproščeno preživljanje prostega časa v kampih vedno bolj priljubljeno. Zahvaljujoč sodobnim šotorskim prikolicam, ki predstavljajo nadgradnjo nekoč popularne brako prikolice, je tudi kampiranje postalo še udobnejše," dogodek predstavlja Tanja Budna Puncer, predstavnica organizatorja dogodka. In pri tem dodaja, da so idejo skupnega kampiranja lastnikov camp-let prikolic že v minulem letu prevzeli tudi na Danskem.

Na druženju ob prihajajočem koncu tedna tako v Kampu Špik pričakujejo okoli 50 družin s svojimi camp-let šotorskimi prikolicami in nekaj počitniškimi kamp prikolicami. Cilj druženja je obenem tudi promocija slovenskih kampov, glavnina udeležencev na druženje prihaja iz Slovenije, napovedanih pa je tudi nekaj gostov iz tujine. V Kampu Špik, ki je po več letih ponovno odprl vrata gostom lansko poletje, v tem trenutku nadgrajujejo ponudbo za še bolj udobno bivanje gostov. »V skladu z načrtovanim bomo izpeljali investicijo v obsegu skoraj pol milijona evrov, ki bo prinesla nov pokrit prireditveni prostor, namenjen različnim možnostim druženja gostov. Hkrati bo ta prostor deloval kot klubska hiša, nov bo tudi bar. Na drugi strani kampa pa bo ob prenovi objekta zrasla nova trgovina ter dodatni sanitarni prostori,« razlaga Ernest Poženel, direktor družbe Hit Larix, ki upravlja Kamp Špik.

V lanskem so v Kampu Špik, kjer je 3 hektarih površin gostom na voljo 200 opremljenih parcel za kampiranje, zabeležili prihod nekaj čez 3100 gostov, v letošnjem letu pa so gostje doslej ustvarili že skoraj 1000 nočitev. »Glavnina gostov je Slovencev, sledijo jim Nemci, Nizozemci, Čehi, Italijani. Kar nekaj takih je bilo, ki so se v Kamp Špik vrnili po dolgih letih in obudili lepe spomine na te kraje,« pravi Rado Urevc, vodja Kampa Špik. Tudi v letošnjem poletju bodo gostom Kampa Špik obeta kup zanimivih doživetij. Ob »adrenalinskem« otroškem parku in igrišču, bo veliko pozornosti namenjenih tudi programom pohodov in kolesarskih tur, tematskim večerom ob petkih (story-telling, potopisna predavanja), ogledom filmom pod zvezdami, ob sobotnih večerih se bodo gostje lahko odpravili na nočni pohod z baklami, vzklile pa so tudi že prve začimbe in zelenjava v vrtu, ki je namenjen vsem gostom. Dodana vrednost kampa pa je tudi neposredna povezava s hotelom Špik (3/4*), kjer so gostom na voljo gostinske storitve (možnost penzionskih aranžmajev) in tudi programi v enem izmed najkakovostnejših centrov dobrega počutja v tem delu Slovenije (alpski in ledeniški wellness).

Kamp Špik je atraktiven turističnem produkt, namenjen predvsem družinam, ki uživajo v naravi in športno-rekreativnih možnostih preživljanja prostega časa. Enostavna dostopnost, ugodna lega in konfiguracija terena pa omogočajo sproščeno bivanje tudi invalidom. Poseben utrip kampiranju dajejo tudi zanimivi dogodki. Po srečanju slovenskih kampistov se v Kampu Špik med 9. in 11. junijem obeta tudi mednarodno srečanje lastnikov motorjev Honda Goldwing.Lavra Peršolja Jakončič, Kabinet uprave, Hit, d. d., lavra.persolja.jakoncic@hit.si, m 031 336 814
Tanja Budna Puncer, Freedom center Celje, tanja(at)freedom-center.si, m 041 739 688

NAZAJ NA-