My Privilege Login
Ob hotelu Mond zasadili nov butični vinograd

Šentilj v Slovenskih Goricah, 31. maj 2017 – Štajerska je od minulega konca tedna bogatejša za manjši, a prav poseben vinograd. Gre za sto trsov sorte muškat otonel, ki so jih skupaj z gosti zasadili ob igralniško-zabaviščnem centru Mond v Šentilju. Z razvijanjem zanimivih turističnih vsebin in dogodkov v Mondu skrbijo za nadgradnjo kakovosti storitev za goste, predvsem s povezovanjem z lokalnimi turističnimi ponudniki in pridelovalci hrane.

Zvesti Mondovi gosti, bilo jih je več kot 50, so v družbi gostiteljev na sončni legi, tik ob vhodu v hotel Mond zasadilo mladike žlahtne vinske trte. Nov Mondov vinograd po zasaditvi dveh temeljnih trt ob začetku gradnje hotela ter potomke Stare trte predstavlja nadaljevanje prizadevanj za pozicioniranje hotela Mond kot zanimive turistične postojanke na štajerski vinski cesti. 

»Za nov vinograd smo izbrali lego na pobočju tik nad vhodom v hotel Mond, ki je dobro osončena ter dovolj odprta in hkrati varna pred vetrom. Na površini približno 250 m2 smo posadili sto trsov sorte muškat otonel, ne skrivamo pa želje, da bi Mondov vinograd sčasoma tudi širili,« razlaga Ahac Pinter, vodja igralniško-zabaviščnega centra Mond. »Obiskovalcem Mondov vinograd predstavlja dobrodošlico ob prihodu v hotel, s celovito ponudbo storitev, ki jih povezuje vinska rdeča nit, pa sporočamo, da se v Mondu z veliko pozornosti posvečamo lokalno obarvanim turističnim doživetjem,« dodaja Pinter. 

Tudi pot po slovenski in avstrijski vinski cesti je odslej bolj brezskrbna, saj v hotelu Mond goste usmerjajo na organizirane »hop on – hop off« vožnje z vodenimi ogledi kleti in degustacijami. Krožne vožnje med šestimi vinskimi postojankami (Weingut Erich & Walter Polz, Weingut Tement, Weingut Gross, Vino Gaube, Hiša vina Doppler, Vinska klet Dveri-Pax) potekajo vsako soboto, izpred Monda pa se gostje lahko odpravijo na pot ob 11., 13. ali 15. uri.

V Mondovem vinogradu se kaj kmalu obetajo nova doživetja, od odmika v naravo, degustacij in različnih prireditev. Za cilj so si postavili, da čez nekaj let pridelajo zdravo grozdje, ki bo gostom v užitek za zobanje in hkrati tudi za pridelavo lastnega vina. Prve trgatve se v Mondu nadejajo jeseni leta 2019. Do takrat pa zagotavljajo, da bodo za vinograd skrbeli kot dober gospodar in vinogradnik.

Lavra Peršolja Jakončič, Kabinet uprave, m 031 336 814, lavra.persolja.jakoncic(at)hit.si

 

NAZAJ NA-