Skupina Hit z odličnostjo zaključuje 66. Gostinsko turistični zbor Slovenije

Ljubljana, 13. 11. 2019 – Na letošnjem Gostinsko turističnem zboru (GTZ) je Skupino Hit zastopalo 14 tekmovalcev iz matične družbe Hit in 3 tekmovalci iz hčerinske družbe Hit Alpinea iz Kranjske Gore. Pomerili so se v 9 tekmovalnih kategorijah in osvojili dve zlati in dve srebrni odličji ter trak kakovosti.   

Priprava tekmovalcev, njihova udeležba na tekmovanjih in vsi dosežki predstavljajo pomemben dokaz znanj tekmovalcev, ki so na letošnjem GTZ Slovenije zastopali Skupino Hit.

Med prejetimi odličji posebej izstopa trak kakovosti v slaščičarstvu, ki ga je skupaj z zlato medaljo prejel Erik Črnigoj, vodja Perline slaščičarne. Gre za najzahtevnejšo tekmovalno kategorijo GTZ in hkrati za najvišje odlikovanje, ki je bilo podeljeno na letošnjem GTZ. »Trak kakovosti je češnja na tortici in potrditev dolgoletnih prizadevanj za kakovostno delo. Erik Črnigoj je doslej na GTZ osvojil že več zlatih medalj, kot član kuharske reprezentance kuharjev in posamič se je udeleževal in prejemal odličja na številnih državnih in mednarodnih tekmovanjih,« je povedal Srečko Koklič, vodja projekta GTZ. Erik Črnigoj je žirijo prepričal s čokoladno skulpturo, štirimi sladicami in šestimi vrstami minjonov oz. pralinejev.  

Zlato medaljo si je z najboljšim nastopom v tekmovanju v pripravi jedi pred gostom, postrežbi in priporočanju vina prislužil Žiga Legat iz Hotela Mond v Šentilju, Blaž Plesničar iz novogoriškega Hotela Park pa je v isti kategoriji zasedel drugo mesto in prejel srebrno medaljo. Prav tako srebrno medaljo si je (skupaj s pomočnico Hano Beltram) v tekmovanju v kulinarični artistiki prislužil Alen Arbi Milošević, slaščičar v Hotelu Perla

HITOVI GOSTINCI in HOTELIRJI NA 66. GTZ

Vodja ekipe: Alen Šraj
Mentorji: Tomi Pance (tekmovanje v pripravi in postrežbi kave) in Nevenka Rajaković (tekmovanje sobaric)

Tekmovanje v pripravi in postrežbi kave
Elvis Arapović, Hotel Perla
Matjaž Zorn, Hotel Perla
Julija Božič, Hotel Park

Tekmovanje v pripravi jedi v kotličku
Tomaž Mrevlja, Hotel Park
Anže Klemše, Hotel Park

Tekmovanje v pripravi jedi pred gostom, postrežba in priporočanje vina
Blaž Plesničar, Hotel Park
Žiga Legat, Hotel Mond

Tekmovanje v pripravi burgerjev
Tomaž Mrevlja, Hotel Park
 
Tekmovanje v pripravi jedi po naročilu (magic box-člani)
Manoel Kerec, Hotel Mond

Trak kakovosti – slaščičarstvo
Erik Črnigoj, Hotel Perla

Tekmovanje v kulinarični artistiki (razstava slaščičarskih izdelkov)
Alen Arbi Milošević, Hotel Perla
Hana Beltram (pomočnica), Hotel Perla

Tekmovanje sobaric
Nevena Pejičić, Hotel Perla
Mirzeta Abdijanović, Hotel Perla

Tekmovanje hotelskih receptorjev
Špela Vidmar, Mojca Slatič in Grega Robič (Ramada Resort Kranjska Gora), Hit Alpinea

Več informacij:
Lavra Peršolja Jakončič, Odnosi z javnostmi, Hit, d. d.,
lavra.persolja.jakoncic@hit.si,
m 031 336 814