Nova Gorica, 28. januar 2019 – Minuli teden je v Ljubljani potekala poslovna borza Conventa, na kateri so podelili certifikate »Meetings Star« za najboljše kongresne hotele, med prejemnike katerih se je uvrstila tudi novogoriška Perla. V sklopu borze so se udeleženci med drugim podali na študijska potovanja po Sloveniji, gostili so jih tudi v Perli in jim predstavili vse možnosti konferenčnega turizma na destinaciji Nova Gorica.

Med 23. in 24. januarjem je na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani potekala 11. Conventa, priznan in uveljavljen dogodek med ponudniki in kupci na področju poslovnega turizma. V program, ki obsega poslovna srečanja, kongres in motivacijska potovanja, sta bili letos vključeni tudi podelitev certifikatov »Meetings Star«, najboljšim hotelom in kongresnim prizoriščem ter razglasitev najboljših kongresnih destinacij t.i. nove Evrope.

V sklopu ocenjevanja, ki temelji na ocenah skritega gosta, je v kategoriji mestnih kongresnih hotelov Perla, Casinò & Entertainment, dosegla oceno 4.55 in prejela bronasto kongresno zvezdo oziroma certifikat z originalnim nazivom »Bronze meetings star certificate of excellence«.
Poslovna borza je obenem priložnost za destinacije in ponudnike, da na motivacijskih potovanjih prepričajo tuje agencije in organizatorje potovanj, da so pripravljeni na sprejem še tako zahtevnih gostov, med katere zagotovo sodijo tudi konferenčni. V novogoriški Perli je te dni bivalo deset potencialnih poslovnih partnerjev iz desetih držav, med drugim iz Rusije, Turčije, Hong Konga in Indije in dodobra spoznalo raznolikost produktov, ki jih Nova Gorica z okoliškimi Brdi in Vipavsko dolino lahko ponudi poslovnemu turistu preko vsega leta.

Tuji gostje so bili posebej navdušeni nad kulinarično ponudbo, imeli so namreč srečo, da so mesto vrtnic obiskali ravno v času, ko ga krasi posebna roža – goriški radič, jedi iz katerega v tem času v sklopu akcije Go Gurmet ponujajo v več restavracijah na Goriškem, tudi v Hitovem Hotelu Sabotin in Perlini restavraciji Calypso, najboljši hotelski restavraciji v Sloveniji s tremi kapicami kulinaričnega vodnika Gault & Milleau.

»Prejeto priznanje za Perlino konferenčno ponudbo in navdušenje tujih organizatorjev poslovnih potovanj, ki smo jih te dni gostili pri nas, nas dodatno utrjuje v prepričanju, da z nenehnim vlaganjem v kakovost storitev ter trudom ponuditi gostom vrhunska doživetja širokega spektra pod eno streho, obenem pa izkušnjo turistov obogatiti s ponudbo, ki je plod povezovanja na destinaciji, lahko prepričamo tudi bolj oddaljene goste in tiste z višjo kupno močjo,« je povedala Suzana Pavlin, vodja oddelka prodaje v Hitu.

V Perli tudi sicer te dni poteka izjemno živahno dogajanje v znamenju zvezd, po petkovem koncertu priznane italijanske pevke Anne Oxe, ki je do zadnjega kotička napolnila Areno, bodo do 31. januarja konferenčne dvorane preplavljene s črno belimi šahovnicami, na katerih se preizkuša skoraj 200 udeležencev turnirja Hit Open, med njimi priznani tuji šahovski velemojstri in veliko mladih nadobudnih mladih slovenskih šahistov.

Priložene fotografije:
Boris Mikuž, iz oddelka prodaje v družbi Hit ob prejemu certifikata kakovosti za hotel Perla,foto: Tina Ramujkić
Ekipa Ošterije Žogica je za organizatorje potovanj, ki so jih gostili v družbi Hit, pripravila kulturno-zgodovinski kulinarični popoldan, foto: David Verlič
Vodja centra Perla Igor Zlatoper s prvo potezo odprl 24. šahovski turnir Hit Open, foto: Boštjan Marcina

Več informacij:
Maša Koglot, Odnosi z javnostmi, Hit, d.d.;masa.koglot@hit.si; 041 616 626.