My Privilege Login
HIT CORPORATE | Med največjimi v Evropi
V Kampu Špik prvič mednarodno srečanje lastnikov motorjev Gold wing

Organizator mednarodnega srečanja je Združenje Gold wing Slovenija, ki je član evropske Gold wing federacije (GWEF), kjer je sicer včlanjeno 27 držav.

Tokratno srečanje, ki prvič poteka v Kampu Špik, je že osmo zapored. Na njem pričakujejo od 200 do 250 motorjev, iz vse Evrope, od Norveške pa do Turčije. 

Srečanje poteka po mednarodnih pravilih GWEF, ki ob spoštovanju prometnih predpisov invarnosti samih voznikov, z ustrezno motoristično opremo posebej izpostavljajo tudi strpno vožnjo.

Program srečanja

Četrtek, 8. 6. 2017:
- v popoldanskih urah prihod glavnine udeležecev, druženje v prireditvenem šotoru pred hotelom Špik.

Petek, 9. 6. 2017:
- ob 10. uri panoramska vožnja po bližnji okolici od Rateč do Jesenic,
- zvečer ob 21. uri najlepši del srečanja, ko se udeleženci v skupini opravijo na panoramsko vožnjo, t. i. parado luči, s postankom v centru Kranjske Gore,
- po povratku sledi druženje v prireditvenem šotoru pred hotelom Špik.

Sobota, 10. 6. 2017:
- panoramska vožnja od 10. – 14. ure,
- ob 17. uri poteka t. i. parada narodov, ko se motoristi okrašeni znacionalnimi simboli (zastavami) opravijo ponovno do centra Kranjske Gore, kjer bo tudi pozdravni govor župana in kratek kulturni program,
- zvečer druženje v šotoru, kjer bo podelitev nagrad za najbolj številčno ekipo ter priznanj udeležencem, med drugim tudi za najbolj oddaljenega jezdeca ter najmlajšega in najstarejšega voznika motorja Gold wing.

Organizatorji si želijo, da bo letošnje srečanje potekalo v prijetnem in prijateljskem vzdušju. Ob pomoči dobrega vremena pa si udeleženci najbolj želijo spoznavanja novih krajev, lokalnih turističnih posebnosti in zanimivih voženj po urejenih poteh do atraktivnih naravnih in turističnih znamenitosti Zgornjesavske doline. Tako bodo ob povratku domov lahko svoje izkušnje in vtise o Sloveniji neposredno delili z znanci in prijatelji ter jih tako navdušili na obisk.  

»Veseli me, da mi je po lanskem razgovoru s predsednikom Združenja, g.  Jožetom Planincem, uspelo letošnje srečanje pripeljati v Kranjsko Goro, s čimer nedvomno prispevamo k širjenju prepoznavnosti kampa Špik in Kranjske Gore ter ne nazadnje dodatno popestrimo dogajanje v kraju,« pravi Rado Urevc, vodja Kampa Špik.Rado Urevc, vodja Kampa Špik, [email protected], m 051 634 466
Jože Planinc, Združenje Gold wing Slovenija, predsednik(at)goldwing.si, m 041 686 509

NAZAJ NA-