My Privilege Login
HIT CORPORATE | Med največjimi v Evropi
Šefi pred zadnjim tekmovalnim dnem očarali Kranjsko Goro

 

vinar Aleksij Erzetič (skrajno desno) in Tanja Švigelj, vodja hotela

V sklopu 2. Mednarodnega kulinaričnega festivala Kranjska Gora je včeraj v razprodani restavraciji Napoli v hotelu Ramada Hotel & Suites potekala Večerja s TOP3 šefi. Premajhna pa ni bila samo restavracija ampak tudi kuhinja hotela, kjer se je trem šefom pridružil še četrti, Italijan Luca Gioiello, ki je kulinarično doživetje nadgradil z italijanskim kreativnim navdihom.

Ples okusov je začel prav on, s polenovko in hrustljavim jabolkom ankuro na piškotku iz riža, pozdrav iz kuhinje je spremljala Erzetičeva suha penina Sentio. Takoj nato je zadišalo po Mediteranu. Na Mediteranski plošči na krajinski način Dragana Šljivića (Bosna in Hercegovina) se je bohotila tuna, brancin in vognole s kaviarjem ter pomarančo in limono v spremstvu suhe rebule. Makedonec Nikola Mishkovski je večer začinil s kombinacijo zajca in natrgane račke v obliki pite, z dodanimi jurčki ter bučno omako in omako iz tartufov, priznani briški vinar Erzetič je jedi dodal vinsko zvrst bela amfora.

V Zgornjesavsko dolino nas je vrnil Robert Kristan, domačin zaposlen v Hit Alpinei. Z njegovo Kekčevo poletno mal'co smo videli, kaj si naš literarni junak privošči ob nedeljah – lahkotno belo polento v kokosovem mleku z belo čokolado, sveže gozdne jagode z jagodnim pirejem in meto ter ledeniški sorbet iz jabolk, bezga in sirupa smrekovih vršičkov.

Dogodku se je pridružil tudi lastnik vinske kleti Aleksij Erzetič z družino, ki je pred vsako jedjo predstavil vinsko spremljavo in Alma Rekić, ki na festivalu opravlja vlogo sodnice. V ocenjevanje jedi se tokrat v sproščenem vzdušju dogodka seveda ni spuščala, izrazila pa je navdušenje nad pisano mednarodno druščino kuharjev, ki so pečat svojih dežel pustili na krožnikih.

Dogodek je bil lep uvod v zadnji dan tekmovanja v Kranjski Gori. Ta bo prinesel nove kreacije, okuse in zmagovalce.


Dodatne informacije:
Aljoša Sodja
031 504 624
aljosa.sodja(at)hit-alpinea.si
festival(at)hit-alpinea.si
www.festival-kg.com

NAZAJ NA-