My Privilege Login
HIT CORPORATE | Med največjimi v Evropi
Kuharski talenti se vračajo v Kranjsko Goro

Kranjska Gora, 19. 4. 2017

Po lanskoletni uspešni izvedbi 1. Mednarodnega kulinaričnega festivala v Kranjski Gori, ki je v Zgornjesavsko dolino pripeljal več kot štirideset tekmovalk in tekmovalcev iz šestih držav, je bila za organizatorje dogodka, hotelirsko družbo Hit Alpinea, možna samo ena pot. Dogodek bo postal stalnica na koledarju prireditev, naslednja izvedba pa bo na sporedu med 8. in 11. majem 2017, v hotelu Ramada Resort Kranjska Gora. Tekmovalci bodo kuhalnice prekrižali v različnih kategorijah in starostnih skupinah, ponovno pa bodo na sporedu priljubljena tekmovanja v kategoriji Magic box in tekmovanja v kulinarični artistiki, ki so še posebej zanimiva za obiskovalce.

»Odzivi na prvi festival so bili odlični, pohvale so deževale iz vseh strani. Tekmovanje in spremljevalni dogodki, vse je teklo kot po maslu, kar je za premierni dogodek prava redkost« je dejal vodja tekmovanja Boštjan Kovačič, sicer šef kuhinje enega izmed hotelov družbe Hit Alpinea. »Letos iščemo nadgradnje. Sodniki prihajajo kar iz osmih različnih držav, kar nedvomno prispeva k raznolikosti izkušenj, mnenj in ocen, gostimo pa tudi finale tekmovanja Tuševe kuharske zvezde.«

Na levi Boštjan Kovačič, v sredini zmagovalec Štefan Sraka


TOP trije šefi in Tuševa kuharska zvezda

Prvi dan tekmovanja bo v znamenju Tuševe kuharske zvezde. Gre za projekt največjega slovenskega trgovca, ki znotraj izobraževalnih ustanov išče mlade kuharske talente in jih predstavlja širši javnosti. Po štirih predtekmovanjih bo čas za finalni izziv nastopil v ponedeljek, 8. maja 2017, v Kranjski Gori.

Za obiskovalce bo tudi letos najbolj zanimiva »Večerja s TOP 3 šefi«, kjer bo mednarodna kuharska zasedba pripravila vrhunsko kulinarično doživetje in gostom v užitek ponudila večerjo s tremi hodi. Letošnji virtuozi v belem prihajajo iz Makedonije, Bosne in Hercegovine ter Slovenije. Dogodek bo potekal, v torek, 9. maja, zvečer, v restavraciji Napoli, v hotelu Ramada Hotel & Suites Kranjska Gora.

Direktor družbe Hit Alpinea Kranjska Gora, Fedja Pobegajlo, v pričakovanju festivala pravi: »Za mnoge tekmovalce in sodnike iz tujine so taka tekmovanja prvi stik s krajem. Na nas pa je, da izkoristimo odlično priložnost, izkažemo gostoljubje in na obiskovalce navdušimo, da nas bodo ponovno obiskali. Možnosti za kratek oddih ali aktivne počitnice je v Kranjski Gori na pretek, mi pa jim dodamo še kakšno zanimivo doživetje več. Dogodki kot je kulinarični festival prav s prenosom dobrih izkušenj zanimivo vplivajo na prepoznavnost Kranjske Gore in Zgornjesavske doline. In prav zato nam je, kot enemu ključnih nosilcev turizma v Kranjski Gori, v velikem interesu, da v tovrstne dogodke in priložnosti vlagamo trud in znanje ter jih dodatno razvijamo.«


Dodatne informacije:
Aljoša Sodja
031 504 624
aljosa.sodja(at)hit-alpinea.si
festival(at)hit-alpinea.si
www.festival-kg.si

NAZAJ NA-