My Privilege Login
HIT CORPORATE | Med največjimi v Evropi
Potomka Stare trte našla nov dom pred vinskim hotelom Mond v Šentilju

Šentilj v Slovenskih Goricah, 1. april 2017 – Hotel Mond postaja prvi hotel na svetu s potomko najstarejše trte na svetu, novosti pa so veseli tudi v Šentilju, saj je to tudi prva potomka Stare trte v njihovi občini.

V Mondu že načrtujejo nove načine povezovanja slovenske in avstrijske vinske ceste z novimi vinsko-turističnimi zgodbami.

»Z današnjo zasaditvijo potomke Stare trte pišemo še eno vinsko zgodbo, ki se kot rdeča nit vleče skozi celotni projekt 4 zvezdničinega Hotela Mond. S ponosom lahko povem, da smo prvi hotel na svetu s potomko Stare trte,« je uvodoma zbrane goste nagovoril Ahac Pinter, vodja igralniško-zabaviščnega centra Mond. Podobno so se dogodka razveselili tudi v Občini Šentilj, saj je to hkrati tudi prva potomka Stare trte v njihovi občini.

Nosilna tema moderno zasnovanega hotela Mond, ki predstavlja pomembno tržno razlikovalno prednost, so prav lokalna vinska doživetja. Slednja v kombinaciji z udobnimi možnostmi namestitev, storitvami za dobro počutje, vrhunsko kulinariko, zabavo in igro, pa vse do rešitev za poslovne in konferenčne dogodke, v Mondu premišljeno povezujejo in za goste razvijajo posebne vinsko-turistične vsebine. Med drugim sredi aprila že načrtujejo ponudbo posebnih turističnih paketov, ki bodo vključevali tudi prevoz in degustacije v vinskih kleteh, ki se nahajajo na slovenskih in avstrijski vinski cesti.

Na dogodek zasaditve so se v Mondu lepo pripravili in za potomko Stare trte v sodelovanju z mariborskim mestnim viničarjem Stanetom Kocutrom pripravili ustrezno rastišče ob dveh trtah sorte laški rizling in sorte sauvignon, ki so ju v družbi slovenskih in avstrijskih vinarjev posadili kot temelj ob pričetku zidave hotela Mond. Rastišče pa so ustrezno označili v slovenskem in nemškem jeziku. Pri zasaditvi sta sodelovala tudi mariborski podžupan Zdravko Luketič, Župan Občine Šentilj Štefan Žvab ter mariborska vinska kraljica Kaja Šerbinek, potomko Stare trte pa so z glasbo pozdravili tudi glasbeniki male pihalne godbe Neuvirtovi Štajerci. Za vse zbrane obiskovalce, med njimi je bilo blizu sto Mondovih rednih gostov, pa je sledila zdravica in pogostitev v Mondovem vinskem baru.

Potomka Stare trte sorte žametna črnina je tako našla svoj novi dom, v centru Mond pa zagotavljajo, da bo pri njih v dobri družbi. Ahac Pinter, vodja igralniško-zabaviščnega centra Mond je namreč zagotovil, da bodo konec meseca maja s pomočjo njihovih zvestih gostov zasadili tudi Mondov vinograd, kjer bo vsak gost posadil svoj trs in tako postal njegov skrbnik.

 

NAZAJ NA-