My Privilege Login
HIT CORPORATE | Med največjimi v Evropi
Potomka Stare trte v vinski Hotel Mond

Šentilj v Slovenskih Goricah, 3. marec 2017 – Danes so mariborskem Lentu slovesno opravili že 38. slovesno Rez Stare trte. Eno izmed simbolnih rozg in listino o skrbniku in gospodarju potomke je prejel tudi šentiljski igralniško-zabaviščni center Mond, ki v novem hotelu razvija posebne vinsko-turistične vsebine za goste.

Lanskega decembra so v Šentilju v sklopu Hitovega igralniško-zabaviščnega centra Mond odprli nov in moderno zasnovan hotel Mond. Za nosilno temo, ki hkrati predstavlja pomembno tržno razlikovalno prednost, so za hotel izbrali vinska doživetja. Slednja v kombinaciji z udobnimi možnostmi namestitev, storitvami za dobro počutje, vrhunsko kulinariko, zabavo in igro, pa vse do rešitev za poslovne in konferenčne dogodke, premišljeno povezujejo z naravnimi danostmi lokalnega okolja in posebnostmi, združenimi v skupni štajerski vinski poti kot uveljavljeni turistični atrakciji.

Že sam začetek gradbenih del za izgradnjo hotela Mond je zaznamovala simbolična postavitev temeljnega kamna z zasaditvijo dveh trt. Goste ob prihodu v hotel Mond tako danes pričakata trti sorte laški rizling in sorte sauvignon, ki simbolično združujeta slovensko in avstrijsko vinogradniško dediščino tega prostora. V želji, da bi zgodbo o štajerski vinogradniški in vinski kulturi lahko nadgrajevali in jo še nadalje izpostavljali tudi v sklopu predstavitveno promocijskih aktivnostih na obstoječih in novih trgih, so v Hitu zaprosili za uvrstitev na seznam prejemnikov potomk najstarejše trte na svetu. Z zadovoljstvom je vodja igralniško-zabaviščnega centra Ahac Pinter danes sprejel simbolično rozgo Stare trte in listino o skrbniku in gospodarju potomke.

»Ponosni in hvaležni smo, da nam je bila zaupana prihodnost ene izmed potomk Stare trte. Zanjo bomo pripravili ustrezno rastišče, jo ob dveh »temeljnih« trtah ustrezno označili in tako poskrbeli, da bo pri nas v dobri družbi. Ne skrivamo želje, da bi s časom pred Mondom uredili tudi vzorčni vinograd,« je povedal Ahac, Pinter, vodja igralniško-zabaviščnega centra Mond.

Skupaj z gosti bodo pravo ukoreninjeno rastlino potomke Stare trte posadili pred hotelom Mond na slovesnem dogodku, ki ga načrtujejo za 1. april 2017. Ob tem v Mondu ostajajo prepričani, da so prav z ustvarjanjem tovrstnih posebnih doživetij na pravi poti.

Lavra Peršolja, Kabinet uprave, m 031 336 814, lavra.persolja(at)hit.si

 

NAZAJ NA-