My Privilege Login
HIT CORPORATE | Med največjimi v Evropi
Na največjem poker turnirju v zgodovini Slovenije zmaga v Italijo, Slovenec četrti

Nova Gorica, 8. februar 2017 – Sinoči se je v Hitovi Perli zaključil šestdnevni turnir v pokru Premier Million, ki je postregel s številnimi rekordnimi številkami. Zmagal je Italijan Marco Iodice, veliko pozornosti pa je z igro požel Belokranjec Nikola Čokeša, ki si je s četrtim mestom prislužil 95.000 evrov. V Hitu napovedujejo nove velike turnirje v pokru in evropsko poker prvenstvo zaposlenih v igralništvu.

Poker turnir Premier Million je upravičil in presegel vsa pričakovanja organizatorjev in igralcev. V Hitu so z italijanskim partnerjem Premier Events dokazali, da je poker mnogo več kot le igra. »Poker uvrščamo med igre na srečo, vendar je zaradi posebnosti turnirske različice, ko igralci tekmujejo med sabo, še najbolj podobna športnim dogodkom. Tu ob sreči in znanju, predvsem pa kilometrini pri igri, veliko pomeni tudi kondicija, tako fizična kot psihična. Profesionalni igralci pokra veliko napora vlagajo v treninge, ure in ure časa preživijo za računalnikom, preučujejo posamezne elemente igre, tudi s pomočjo veščin matematike in drugih ved. Pri tem pa ima velik pomen psihologija in analiziranje vedenj igralcev – kar je ključno pri igri v živo,« pojasnjuje Miro Karlaš, vodja Perlinega poker rooma. Turnir, ki se je po šestih dneh igre zaključil sinoči okoli 23. ure, se je z rekordnimi številkami (1659 registriranih vpisov, 1.061.760 evrov nagradnega sklada) vpisal v zgodovino ne le slovenske poker scene, temveč požel izredno pozornost igralcev po vsej Evropi. Nova Gorica in igralniško-zabaviščni center Perla sta s tem upravičila sloves ene najboljših destinacij za igro in zabavo. Turnir so namreč spremljali številni dogodki, ki so popestrili bivanje tako igralcem kot njihovim spremljevalcem in prijateljem.

Najbolj burno in hkrati organizacijsko izredno zahtevno ter obsežno je bilo dogajanje v soboto in nedeljo, veliko napetost pa je bilo čutiti že v ponedeljek, ko se je turnir počasi prevešal v zaključno fazo. Na ponedeljkov poker maraton, ki se je zavlekel vse do torkovih jutranjih ur, se je uvrstilo 190 igralcev (med njimi 10 Slovencev), od teh je 130 prejelo denarne nagrade. Včeraj, nekaj pred 6. uro zjutraj, pa smo dobili pisano druščino desetih najboljših, med njimi je bil tudi Nikola Čokeša. Sedem Italijanov, Nemec, Slovak in Slovenec so se nato za »neuradno« finalno mizo »težko« kar 743.000 evrov usedli včeraj, v torek, 7. februarja, nekaj minut po 14. uri. Po tem, ko sta iz igre izpadla dva Italijana, se je pričel boj najboljših osmih in »uradna« finalna miza. Po dobrih šestih urah se je preostalih 5 igralcev v igri dogovorilo, da si bodo nagradni sklad razdelili po novem ključu. Nikola Čokeša se je z izredno taktno igro okoli 21. ure, v pričakovanju lestvice z asom odločil tvegati vse (all-in), žal se ni izšlo. Marco Iodice je bil s paroma asov in dam močnejši. Slovencu je tako pripadlo četrto mesto in zavidljivih 95.000 evrov nagrade. Po izpadu Italijana Antonia Siracusana, sta se za zmago udarila Slovak Stanislav Koleno in Marco Iodice, še pred tem pa ste dogovorila, da bo drugo uvrščeni prejel 160.000 evrov, prvi pa 210.000 evrov.

Na fotografiji: Miro Karlaš (levo) in Marco Iodice

Zmagovalec je po drzni potezi (sestavil je flush v barvi pika) okoli 23. ure postal Italijan Marco Iodice. Star je 29. let, prihaja iz mesta Caserta, ki leži severno od Neaplja in se s pokrom resno ukvarja zadnja štiri leta. Povedal je, da si je ob vpisu na turnir želel, da bi odigral dobro, kot zmore in zna. Po zaključku igre  se je zahvalil svojemu mentorju in doživeto opisal svoje občutke: »Ko sem se usedel za finalno mizo, pa je bil moj cilj zmagati. V sebi sem čutil, da bo zmaga moja.« Priznal je sicer, da ni specialist za turnirsko igro pokra in nam zaupal, da je to tudi njegova najvišja nagrada, ki si jo je prislužil z igro na »live« turnirju. »Po pravici ne vem še dobro, kako bom zasluženo nagrado porabil, vem pa, da si bom v najkrajšem možnem času privoščil lepo potovanje. To je najmanj, kar si zdaj lahko privoščim,« je zadovoljen zaključil Iodice.

Organizatorji že napovedujejo nove poker dogodke, in sicer bo začetek marca v Perli potekal turnir z zagotovljenim nagradnim skladom 200.000 evrov, v septembru pa se obeta nov turnir s polmilijonskim nagradnim skladom. Glede na izjemen odziv igralcev in odlično organizacijo pravkar zaključenega turnirja, pa so že v teku tudi pogovori, da bi do zaključka letošnjega leta v Novi Gorici ponovno gostili milijonski turnir v pokru.  

Nova Gorica pa bo letos septembra gostila tudi poseben poker turnir DealerEM. Družba Hit je namreč s kandidaturo prepričala organizatorje, da bo letošnje evropsko prvenstvo zaposlenih v igralništvu, ki se bodo pomerili pri igri poker, potekalo v igralniško-zabaviščnem centru Perla. Pri tem dobro popotnico predstavlja tudi tretje mesto Hitove krupjejke Andreje Batagelj na lanskem evropskem prvenstvu, ki je potekalo v Estoniji. Nova Gorica tako utrjuje svojo vlogo in mesto med najbolj prepoznavnimi igralniško-zabaviščnimi destinacijami v Evropi.    

Najboljših 10 igralcev z izplačili

Premier Million 2. – 7. 2. 2017
1.659 entries €1.061.760 prizepool

1. Marco Iodice (Italy) €210.000*

2. Koleno Stanislav (Slovakia) €160.000*

3. Antonio Siracusano (Italy) €110.000*

4. Nikola Cokesa (Slovenia) €95.000*

5. Lorenzo Santamaria (Italy) €80.000*

6. Roman Schafer (Germany) 30.000

7. Andrea Matta (Italy) €21.000

8. Tommaso Ambrosini (Italy) €15.000

9. Vittore Brugnera (Italy) €12.600

10. Francesco Delfoco (Italy) €9.500

*prerazporeditev višine izplačil v dogovoru med igralci 

Na fotografiji: Nikola Čokeša

___________________
Več informacij:
Lavra Peršolja, Kabinet uprave, m 031 336 814, lavra.persolja(at)hit.si

NAZAJ NA-