My Privilege Login
HIT CORPORATE | Med največjimi v Evropi
Gwen Hughes in David Morales prihajata v novogoriško Perlo

Nova Gorica, 25. januar 2017 – V koledarju dogodkov v Hitovi Perli se prihajajoči konec tedna obetata dva zanimiva glasbena večera: v petek zvečer bo na odru dvorane Arena nastopila priznana jazz&soul glasbenica Gwen Hughes, za energičen ritem sobotnega večera v novi Pulse Areni pa bo poskrbel David Morales, legenda house glasbe.

Obema ameriškima glasbenikoma enega skupnih imenovalcev predstavlja prav Slovenija. Gwen Hughes je v intervjujih že večkrat poudarila, da je pri nas našla svoj »evropski dom«, David Morales pa je bil eden prvih svetovnih DJ-jev, ki je slovensko publiko neposredno prepričal s svojo legendarno house glasbeno produkcijo in sodobnimi klubskimi ritmi.  

V petek, 27. januarja, ob 22.30 bo na oder Perline spektakelske dvorane Arena stopila Gwen Hughes skupaj z glasbeno skupino Mono, ki jo sestavlja slovensko-italijanska instrumentalna naveza: Tomi Purič (bandleader, bobni, vokal), Aleš Ogrin (klaviature), Janez Skaza (kitara, vokal) ter Giovanni Toffoloni (bas) in Angelo Chiocca (saksofon). Njihov nastop bo ponudil glasbeno popotovanje in doživetje njenih najbolj priljubljenih koncertnih hitov, ki jih je skupaj s skupino Mono združila v glasbenem projektu z naslovom “Dancing in the Moonlight”. Morda tudi tokrat bosa na odru, pa vendar z obljubo bogatega in čutnega koncerta s prepoznavnim prepletom interpretacij zgodb ameriške soul, funky, jazz in hkrati pop/rock scene, ki jih sama najbolje opiše s stilskim izrazom »rustični jazz«.

 

Ena izmed najbolj prepoznavnih ikon sodobne elektronske glasbe in dobitnik prestižne glasbene nagrade Grammy David Morales, bo prvič nastopil na Goriškem v soboto, 28. januarja. V Perlini Pulse Areni bo za ogrevanje s funky&jackin house obarvanim setom poskrbel italijanski DJ Simon Adams, ki že vrsto let sooblikuje sodobno glasbeno dogajanje na območju Trsta in širšega Triveneta. S čim bo obiskovalcem, željnim vrhunskih »hišnih ritmov«, postregel izjemni glasbeni mojster elektronike David Morales tudi tokrat ni vnaprej znano. Marsikomu se v teh dneh toži po številnih avtorskih glasbenih kreacijah, pravih klubskih himnah zlate dobe newyorške house scene, prepoznavnih vokal-house miksih, ki so zrasli v sodelovanju s svetovnimi pop in rock zvezdniki in še bi lahko naštevali. David Morales ostaja edinstven in zato so pričakovanja po edinstvenem in barvitem sobotnem klubskem večeru v Perlini Pulse Areni povsem na mestu.     

 

___________________
Več informacij:
Lavra Peršolja, Kabinet uprave, m 031 336 814, lavra.persolja(at)hit.si

NAZAJ NA-