My Privilege Login
Rogaška Slatina, vrelec zdravja in sprostitve

Zdravilišče Rogaška Slatina sodi z večstoletno tradicijo med starejša in pomembnejša zdravilišča v Sloveniji in Evropi. Danes Rogaška Slatina ponuja pristnost, užitke lokalne gastronomije, uveljavljene medicinske storitve in seveda pestro ponudbo namestitvenih kapacitet. 

Neokrnjena narava, prečudovite gozdne poti in bližina različnih zgodovinskih znamenitosti bodo zagotovo zadovoljile tudi tiste, ki si želite aktivno preživeti svoj prosti čas.

Izkopanine ter rimska cesta, ki je mimo Lemberga in Rogatca vodila iz Celeie v Petovium dokazujejo, da so območje Rogaške Slatine poznali že Kelti in Rimljani. Zdravilne učinke vode so že pred prvimi pisnimi omenjanji poznali številni okoličani pa tudi romarji, ki so glas o čudežni zdravilni moči širili po vsej deželi Štajerski in dalje. Prvi pisni viri o mineralni vodi so bili objavljeni leta 1572, ko je slavni alkimist Lenhardt Thurneysser iz Frankfurta v svojem delu Pison objavil prvo analizo mineralne vode iz enega od vrelcev nedaleč od cerkve Sv. Križa. Danes se je uveljavilo prepričanje, da je vrelce odkril hrvaški ban grof Peter Zrinjski, ki bi naj bil približno leta 1665 na lovu v okolici Rogaške Slatine in ker je imel težave z jetri, so mu kmetje priporočili pitje vode iz vrelca sredi gozda v bližini farne cerkve Sv. Križa. Ban je čudežno ozdravel in obenem poskrbel za sloves tako imenovane svetokriške mineralne vode.

  V 20. stoletju so leta 1908 pod vodstvom geologa in vrelčnega inšpektorja iz Karlovih Varov dr. J. Knetta našli takrat najbolj mineralizirano vodo, ki so jo poimenovali Donat. Zaradi visoke vsebnosti magnezija je DONAT MG edinstvena zdravilna mineralna voda, ki pomaga pri presnovnih boleznih in sicer kurativno in preventivno.

  V Rogaški Slatini tako najdete številne ponudnike storitev za zdravje in dobro počutje, ki se trudijo se izpolnjevati vizijo vodilnega zdravilišča v Sloveniji.

  Rogaška Slatina se lahko pohvali tudi z večstoletno steklarsko tradicijo. Steklarna Rogaška d.d. je eden izmed vodilnih proizvajalcev kristalnih izdelkov na svetu, blagovno znamko Rogaška pa na svojem področju uvrščajo na najvišji nivo, tako s ceno, kakovostjo kot tudi inovativnostjo v obliki.

NAZAJ NA-