My Privilege Login
Destinacija Nova Gorica

Srce Goriške pomeni mlado mesto Nova Gorica, nastalo po 2. svetovni vojni, ki že dve desetletji razvija znacčaj turistično-zabaviščnega kraja.

Po vstopu Slovenije v Evropsko unijo si podaja roke s sosednjo Gorico, ki je po vojni ostala za mejo. Edinstveni primer dveh Goric vzbuja zanimanje povsod po svetu, priča združitve pa je zanimiv mozaik na trgu ob železniški postaji.

Nova Gorica je odlično izhodišče za nepozabna doživetja v Sloveniji in tudi Italiji, saj je do morja (Trst, Miramar) in v Furlanijo (Čedad, Videm) le streljaj, do svetovno znanih Benetk pa le uro vožnje.

Kdor si želi aktivnega oddiha, lahko izbira med številnimi možnostmi, med njimi so: ribolov, kajakaštvo, rafting, canyoning, zmajarstvo, bungee-jumping, lokostrelstvo, tenis, smučanje, jamarstvo, kolesarjenje, izletništvo in številne druge.

Nova Gorica je zelo lahko dostopna. V njeni neposredni bližini so tri letališča – Trst, Benetke in Ljubljana.

Goriška – sončna pokrajina na skrajnem zahodu Slovenije – povezuje več slikovitih dežel različnih značajev, ki pa imajo tudi veliko skupnega – blago podnebje, bujno rastje, vinorodne brajde in gostoljubne domačine.

Zelena Vipavska dolina vsakič znova očara s čudovitim prepletom vinogradov, travnikov in polj. Tam sta doma največji posebnosti – pinela in zelen – stari vinski sorti, ki ju svet sladokuscev ponovno odkriva in ceni.

Tudi gričevnata Brda slovijo ne le po kulturnih biserih, kot sta grad Dobrovo in srednjeveško Šmartno, pač pa tudi po sladkem sadju (še posebej češnjah) in vrhunskih vinih (rebuli), ki v krajih z burno preteklostjo pomenijo nezamenljivi del doživetja.

Kamniti Kras se ne ponaša le z izročilom kamnite arhitekture preteklih stoletij, pač pa tudi s slastnim pršutom, ki zori v burji, in teranom, tem velikim posebnežem med rdečimi vini.

NAZAJ NA-