My Privilege Login
Primorski vinarji tik pred letošnjo trgatvijo na Parkovem festivalu vin in kulinarike Park Wine Party

Vas zanima kakšna bo letošnja trgatev?

Nova Gorica, 22. avgust 2017 – Vas zanima kakšna bo letošnja trgatev? Odgovore velja poiskati ta petek na dogodku Park Wine Party, kjer se bo pred novogoriškim hotelom Park predstavilo kar 18 primorskih vinskih kleti, hiš in vinarjev. Večer bodo popestrile kulinarične kreacije Hitovih gostincev, med katerimi bo tudi nov član slovenske državne reprezentance kuharjev. Pod zabaven zaključek poletja pa se podpisujejo še novogoriški Big band Nova z gostjama Tinkaro Kovač in Paolo Rossato ter DJ Martin Bone.

V igralniško-zabaviščnem centru Park v Novi Gorici že vrsto let znajo poskrbeti za srečna naključja, ne le tista povezana z igrami na srečo. Eno-gastronomskih dogodkov, večerov z gostujočimi vinarji, večerij z zabavo in koncertov namreč na koledarju zabavnih dogodkov v Parku nikoli ne zmanjka.

Letos dogodek Park Wine Party ponovno predstavljajo v osveženi obliki. Park Wine Party bo v petek, 25. avgusta zvečer, že tretje leto zapored združil vse, ki sta jim vino in kulinarika blizu in hkrati ponudil pravo, sproščeno priložnost, da se svetu vrhunskih vin in kulinaričnih kreacij približate prvič. Priložnost, da osebno spoznate vinarje in vina iz kar 18 primorskih kleti ter kreacije, ki jih bodo predstavilo šest Hitovih kuharjev. Med njimi bo tudi Tadej Jug, član ekipe kuharjev Perline restavracija Calypso, ki je pred kratkim postal tudi novi član slovenske nacionalne kuharske ekipe. Letošnja novost, ki bo popestrila večer degustacij, je tudi izbor najljubšega vina po oceni obiskovalcev.

To prireditev so gostje, tako kot njeno zimsko različico Park Wine Stars, vzeli za svojo, kar potrjujejo številni dosedanji zadovoljni odzivi. Za zabaven zaključek poletja bodo poskrbeli domači glasbeniki združeni v Big bandu Nova, ki so v goste povabili Tinkaro Kovač in Paolo Rossato, kantavtorico iz sosednje Gorice. Gramofonske plošče pa bo s sabo prinesel DJ Martin Bone.

Da zabava in druženje ne bosta prekratka, lahko obiskovalci brez zadrege v hotelu Park tudi prespijo in si zjutraj privoščijo »energijski zajtrk v Tiffanyju, spočiti in brezskrbni.

*»Breakfast at Tiffany's« > Parkova hotelska restavracija, kjer strežejo zajtrke, nosi ime Tiffany, po eni izmed vrtnic iz družine hibridnih čajevk.


Park Wine Party: petek, 25. avgust 2017 // od 20. ure dalje

Cena vstopnic:
V predprodaji: 25 €
Na dan dogodka: 30 €

Nakup vstopnic:
Vstopnice so naprodaj na prodajnih mestih Eventima in na spletni strani centra Park.

Rezervacije aranžmajev z nočitvijo:
Nočitev za 2 osebi v dvoposteljni sobi z zajtrkom + 2 vstopnici za Park Wine Party = 120 evrov. booking(at)hit.si ali na t 05 331 13 41


SEZNAM SODELUJOČIH VINSKIH KLETI, HIŠ in VINARJEV

 • Valter Sirk 

• Korenika & Moškon

 • Movia

 • Reja (Kozana)

 • Marjan Simčič

 • Piro

 • Klet Brda

 • Vina Aleksander

 • Ščurek

 • Belica

 • Osti jarej (Lisjak)

 • Bjana

 • Wine estate Sutor

 • Prinčič

 • Vina Štokelj

 • Bregar

 • Pucer z Vrha

 • Vinska klet Ferdinand


HITOVI KUHARJI IN KULINARIČNE KREACIJE

Tomaž Mrevlje, kuhar v restavraciji hotela Lipa
Kuhan junčji jezik na kremi iz pomaranče in karamelizirane lupine pomaranč z ocvrtimi porovimi laski.

Martin Saksida, kuhar v restavraciji Tiffany v Parku
Pečena govedina, dimljen kostni mozeg, okisana šalotka, krebuljica in cvetačna krema s slanino.

Janez Faletič, kuhar v restavraciji Mediterraneo v Perli
Ocvrt polpet z rakci in koromačem, fregola z osočnikom v ribji redukciji, peteršiljev sponge, sušen paradižnik, želatina iz rakcev.

Adi Blaško, glavni kuhar v restavraciji Tiffany v Parku
Oskorjena hobotnica, pire hobotnice s kisom pasijonke, limonina majoneza in maslena omaka.

Tadej Jug, kuhar v restavraciji Calypso v Perli, član slovenske kuharske reprezentance
Ječmen s travniško koprivino kremo, jagnječji ragu s starano kobariško skuto in hrustljavček iz orehov.

Alen Arbi Milošević, slaščičar v Perli
Smetanova strjenka iz bele čokolade z malinovo omako, malinov žele, brownie z malino, malina, prelita z belo čokolado, čokoladna solzica.

Vina in vinarji (PDF)



Več informacij in akreditacije za novinarsko spremljanje dogodka:
Lavra Peršolja Jakončič, Kabinet uprave, m 031 336 814, lavra.persolja.jakoncic(at)hit.si

NAZAJ NA-